dinsdag 9 augustus 2011

Vakantie !

Iedereen is op vakantie, alle vriendjes in de straat, en nu gaan wij ook lekker op vakantie !!

We gaan een weekendje naar Beekbergen, vlakbij Apeldoorn, in een huisje. Onze eerste vakantie met z’n 3en. Heel benieuwd hoe dat zal gaan. Rewat is al 2 dagen voor we vertrekken al wat onrustig. Veel gilbuien en driftbuien die ook langer duren dan anders. Ja het is natuurlijk ook hartstikke spannend. Naar “ander huis” toe. Hij heeft natuurlijk geen idee wat er gaat gebeuren. Tas inpakken en Rewat mag een speelkist meenemen met speelgoed. Het valt me op dat hij juist het speelgoed inpakt waar hij juist nooit mee speelt !? Toch zelf er ook nog maar wat populaire auto’s bij gegooid.

En dan is het zover, vrijdagochtend nog wat boodschappen doen, de auto door de wasstraat (weer iets nieuws ervaren) en dan gaan we op pad. Als we aankomen worden we leuk ontvangen met hapjes en kleurplaten voor de kids. En er staat bij de ingang een springkussen. Met daarachter een super grote speeltuin. Dus het ijs is gelijk gebroken en Rewat springt en speelt erop los.
Het huisje is heel schattig, lekker knus met alles erin wat we nodig hebben.
Na een poosje vraagt Rewat: “wanneer op vakantie ?” Dit is de vakantie schat ..............!

’s middags het park wat verkend en lekker op het terras een wijntje gedronken terwijl Rewat zich  prima vermaakt in de speeltuin. ’s Avonds lekker zelf gekookt in het huisje en op het gemakkie gebadderd. En ook met slapen gaat het goed !


Zaterdag

Vandaag gaan we naar Pretpark Koningin Juliana Toren. Wat een geweldig leuk park is dit zeg ! Zeker voor kids van de leeftijd van Rewat. Er is zoveel te zien en te doen, en dat doen we dan ook gewoon. Rewat vindt alles leuk en hoe harder het gaat hoe beter. Zijn favoriet is met een matje van de glijbaan.

En de dino’s kijken. Deze had hij al gezien op internet en zijn toch wel erg spannend. En toch trekt het ook want elke keer wil hij daar toch weer heen. Het wachten in de rij voor een attractie is natuurlijk niet zo leuk als je 4 jaar bent en er NU in wilt, maar al met al was het een super leuke dag in een super leuk park.

Erg moe zijn om half 5 weer richting “ander huis” gegaan. En thuis aangekomen moeten wij echt ff bijkomen maar Rewat is nog lang niet moe hoor !! We lopen naar de friettent aan het begin van het park om frietjes te halen en Rewat is heel de weg aan het rennen en springen.
’s Avonds duurt het dan ook niet lang voor hij lekker in slaap valt en we hebben hem pas weer gehoord toen het van vanmorgen kwart voor 8 was.

Zondag

Het weer ziet er vandaag niet zo heel goed uit dus we doen het rustig aan vanochtend. Er is hier in de buurt een waterval en Rewat weet ondertussen al dat mama dat wel erg leuk vindt. Dus aan het einde van de ochtend vertrekken we toch maar richting bos en waterval. Het wordt een leuke wandeling waarbij we Rewat flink afleiden met eikeltjes zoeken en gooien (he he, mag ik eindelijk gooien denkt hij nu waarschijnlijk want thuis hoort hij alleen maar constant; "niet gooien !")
En de waterval is vooral leuk omdat er een leuke hond in gaat staan !

's middags gaan we lekker zwemmen in het overdekte zwembad op het park. En dat is maar goed ook want de regen valt met bakken uit de hemel. En zwemmen is, met name voor Rewat, helemaal leuk. Hij springt nu zelfs helemaal los van de kant, ondanks dat hij dan koppie onder gaat (uiteraard met bandjes om) en ik hoor hem alleen maar zeggen: "nog een keer !".
Op de terugweg naar het huisje nog wat voetballen op het sportveld en dan thuis uitgeteld op de bank.

Maandag

Vandaag moeten we uiterlijk om half 11 het huisje uit. Het regent al vanaf vanmorgen errug vroeg en het ziet er naar uit dat het voorlopig niet ophoud. We gaan na het uitchecken even een bakkie koffie drinken bij de open haard (!) in het restaurant om ons te beraden wat we nu gaan doen.
We besluiten naar Burgers Bush te gaan aangezien daar veel overdekt is.
En die bush is natuurlijk super ! Hoewel Rewat alleen maar roept dat hij naar de tijgers wil !
Gelukkig wordt het toch ook nog droog zodat we ook de tijgers, leeuwen en olifanten kunnen gaan bekijken.  Wat een geweldig park is dit zeg ! Het is net of we echt op safari zijn in Afrika.

Al met al was het een super leuke, eerste vakantie waarbij Rewat het super goed heeft gedaan.
Hij was overigens wel erg blij toen we vertelden dat we naar huis gingen !? Eigenlijk ook een goed teken natuurlijk.
Op naar de volgende vakantie dan maar ...............!

2 opmerkingen:

  1. Ha vakantiegangers,

    We hadden jullie vrijdag al gemist met zwemmen...
    Zeker best spannend, zoals je ook schrijft, om te zien hoe Rewat dit ervaart nu hij net thuis bij jullie is gewend. Gelukkig is het goed gegaan! Jullie hebben een hoop leuke dingen gedaan, ondanks het "Hollandse" zomer weer. De foto's zeggen genoeg!

    En nu bijna naar school! De school is helemaal nieuw en heeft een mooi speelrek, hij is bij ons om de hoek dus we zullen jullie vast weleens tegenkomen....

    Tot gauw!

    Liefs Marcel, Esther en Mats xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik lees jullie verhalen nog steeds en geniet ervan.
    leuk om te lezen hoe jullie al aan elkaar gewend zijn en hoe Rewat steeds meer ontdekt. Dan ontdek je de wereld zelf toch ook weer een beetje opnieuw? Geniet van elkaar. groetjes Margit

    BeantwoordenVerwijderen