zaterdag 26 maart 2011

De eerste dag in Hua Hin

Wat is het heerlijk om weer terug te zijn in dit super mooie resort Sofitel in Hua Hin. Het lijkt nog mooier dan 2 jaar geleden toen we hier waren. En de service en de faciliteiten zijn nog luxer dan toen. Het ontbijt ’s morgens is niet te geloven. Zoveel keus, dat  het gewoon schaamtevol is om te bedenken hoeveel armoede er in Bangkok is en hoeveel overvloed hier. Er is keus uit Thais ontbijt (lekker voor Rewat, pandan rijst met wat bouillon en gehakte kip), Japans (noodles en miso soep), Engels (de welbekende worstjes en witte bonen in tomatensaus). Dan kun je omelet laten maken, of wafels of een milkshake van vers fruit. Susi, verschillende soorten vis en kaas ! Veel fruit………. Enfin, het is gewoon too much. We kunnen weer lekker bij eten want het ontbijt in het hotel in Phitsanoluk was niet zo lekker. Ik werd zo misselijk ’s morgens van die rijstlucht dat niets me meer smaakte.
Vandaag  hebben we heel de dag lekker bij het zwembad gelegen. Rewat is een echt waterratje. Bandjes om is ook geen enkel probleem, juist erg leuk dat hij zich naar achteren kan laten vallen en dan lekker blijven drijven.  Met andere kindjes spelen is nog wel een beetje eng. Wij kunnen ook niet goed horen of zien of het Thaise of Japanse mensen zijn. We verstaan ze geen van allen ;-) Rewat probeert wel contact te maken door dat andere ventje nat te spetteren en de ene x vind hij dat goed en de andere x vind hij het minder leuk en loopt het mannetje weg. Maar praten doet hij niet met ze.

En wat een gelukzalig moment vanmiddag zeg. Moeders  (en vaders vast ook ) jullie herkennen dit vast wel. Het moment dat Rewat uit het zwembad kwam en ik hem in een handdoek wikkelde en hij bij mij op schoot kwam zitten om  op te warmen. En hij bleef zowaar wel een kwartier zitten. Heerlijk om lekker met hem te knuffelen, over z’n ruggetje te kunnen wrijven en kusjes op z’n hoofd te kunnen geven. En hij liet alles toe…….. !? Ik schoot weer helemaal vol en voelde mijn hart gewoon letterlijk open gaan. Mmmmmmm een geweldig moment ;-)



Het was vandaag heel verraderlijk weer. Wel lekker warm (ongeveer 28gr) maar het zonnetje kwam niet door het dikke wolkenpak heen. En toen we op de kamer terugkwamen en ik in de spiegel keek, zag ik daar een rode kreeft !! Het werd wel tijd om wat kleur te krijgen naast die 2 mooie donkere mannen van mij, maar dit is de verkeerde kleur !!  Hihihihi au au au au ……….
Ik kom momenteel niet meer bij……..(van het lachen)! Het is nu 19.00u en Sam is met Rewat met de blokken aan het bouwen en het liedje van ‘lief klein konijntje heeft een vliegje op zijn neus” aan het zingen. En Rewat gaat steeds meer woordjes meezingen en de gebaren meedoen. Echt te leuk………….;-)
Hij gaat steeds meer Nederlandse woordjes oppikken. “Solly” als hij een boer laat, “lekkel” bij het eten, “niet gooien” dat roept hij nu regelmatig,  hoewel hij niet weet wat het betekend maar dat komt vast nog wel. Papa en mama zegt hij nog niet maar als Sam zegt; “geef maar aan mama” dan komt hij wel naar me toe dus hij begrijpt ’t al wel.
Vanavond met het eten was  hij zo moe dat hij aan tafel al bijna in slaap viel. We hebben hem toen in de buggie gezet en zijn gauw naar huis gereden. Komen we thuis aan, is meneer weer helemaal wakker…..!! Helaas, we dachten dat wordt een makkie vanavond, maar hij blijkt toch onvermoeibaar. Dan maar weer ons slaapritueel uitvoeren.
Tot morgen !! Mama gaat even net doen of ze slaapt anders blijft onze kanjer doorgaan met spelen tot ………??? Dat proberen we nog maar even niet uit.
Sawadee, liefs van Corola en haar mooie mannen
  

5 opmerkingen:

  1. wat heerlijk dat hij zo bij je komt zitten, dat geeft een heel warm moeder gevoel.
    wat leuk dat hij een waterrat is, kan je van de zomer veel met hem gaan zwemmen in de dubbel gio wil wel mee.
    En sam leert hem maar snel voetballen want gio wil met hem gaan voetballen

    gr. neeltje &joop en giovanni

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, heel herkenbaar als je kleintje naar je toe komt en lekker bij je komt zitten.
    Zo te horen gaat het niet lang meer duren hoor voordat hij papa en mama tegen jullie gaat zeggen.

    Leuk zeg dat hij zo van water houd. Jullie kunnen het stukje gras nog opofferen voor een zwembad ;) ?????

    Echt goed om te lezen dat het zo goed met jullie 3en gaat, maarrrrr wij kunnen niet wachten om jullie met z'n 3en in het echt te bewonderen.

    Liefs,
    Arjan, Nancy & Liz

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk weer om jullie verslag weer te lezen! Lekker zeg, zo'n waterratje!! Kan hij zich thuis ook lekker uitleven!! En natuurlijk geweldig dat hij zich lekker bij mamma komt opwarmen!
    Geniet er nog van!
    Nog een weekje en dan mag hij lekker thuis op zijn eigen bedje.. ook weer spannend!!

    X Mariel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nu wordt je gezicht eindelijk eens snel verkleurd, wordt het rood!! Jij hebt ook echt pech hoor! haha. Hopelijk wordt je snel net zo bruin als je mannen (hoewel, das wel heel bruin)! Het leest of jullie het echt gezellig hebben met z'n drieën! Fijn om dat te merken. Je zal zien dat het steeds beter gaat. Hij zoekt jullie in ieder geval op en dat is natuurlijk super! We worden wel steeds nieuwsgieriger naar hem! Ik heb gisteren van Rubina een cadeautje meegekregen (das toch wel heel aardig ;-)) dus die wacht op jullie als jullie terug zijn. Daniël was namelijk gisteren jarig dus we waren daar even (tussen alle scouting activiteiten door). Het zal zeker niet het laatste cadeautje zijn.... Eneh, zullen we nog even: lief klein konijntje had een vliegje op zijn neus, vliegje op zijn neus, vliegje op zijn neus.... allemaal.....! haha!
    Voor nu weer veel plezier en een hele dikke kus van ons!
    Ome Jeer, Tante Mar, Niels en Isa.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi ja heel herkenbaar vind t zelf nog heerlijk als jef uit t water bij me komt zitten. Erg ontroerend allemaal dat hy al zo snel aan jullie gewend raakt. Tot gauw xxx tineke

    BeantwoordenVerwijderen