vrijdag 25 maart 2011

Lekker chillen in mijn blote billen

Lekker chillen in mijn blote billen (in Hua Hin)
Rewat: “Het liefst loop ik heel de dag in mijn blote billen, maar dan moet ik van mijn papa en mama weer een broek aan.......... ;-(“
Gister was een super goeie dag. Rewat is maar 1x boos geweest. En waarom is ons een raadsel. Meestal is het omdat hij zijn zin niet krijgt, maar gisteren………?? Maakt niet uit, het gaat steeds beter.
Vandaag was het weer 2x raak, maar het lijkt erop of de boosheids aanvallen korter worden. We beginnen elkaar steeds een beetje beter te begrijpen. Hij begint nu echt wel door te krijgen dat we slaan en knijpen niet goed vinden. Als het gewoon vanuit spelen is (en dat zie je duidelijk aan zijn gezichtsuitdrukking) dan reageren we door te zeggen dat het pijn doet en ga ik over die plek wrijven. Dan gaat hij ook wrijven en is het weer goed. En als we iets niet goed vinden en hij is moe, dan heeft hij een hele andere gezichtsuitdrukking, meer vol venijn en agressie. En als hij dan slaat en knijpt dan laten we hem voelen dat dat echt pijn doet en dat we dat niet goed vinden. Dan gaat hij uiteraard wel huilen maar we kunnen dan nu wel steeds sneller weer naar hem toe om hem te troosten.
Hij zegt nu ook regelmatig: “niet gooien”. Hahahahahaha, ja als je dat 40x per dag hoort, ga je het vanzelf nazeggen. Alleen jammer dat hij nog niet begrijpt wat het betekent……….!
Vandaag met de taxi naar Hua Hin, een rit van 3 uur. Ging prima, onderweg even stoppen, tsji pauze (plas pauze) en van de taxi chauffeur heeft hij lekker een zakje fruit gekregen. De taxichauffeur sprak geen woord engels, lekker handig. Gelukkig had hij een briefje met allemaal woordjes in het thais en engels en nederlands zodat we dat konden aanwijzen als het troebel werd voor onze ogen en we dus echt even moesten “tsjien”. Hij heeft ons heel netjes bij het hotel gebracht. Deze taxichauffeur is al 15 jaar een vriend van dhr Pramote dus we hadden er ook alle vertrouwen in. Hij blijkt trouwens ook dhr  Pramote te heten….? Familie ……?
Toen we aankwamen is Sam gelijk gaan zwemmen met Rewat. Dat heeft hij waarschijnlijk nog nooit gedaan, dachten we. En aan zijn reactie bij het badderen te zien, moet hij dit wel erg leuk vinden. En ja hoor. Hij vond het super leuk !! Maar na een half zwembad te hebben ingeslikt was  het genoeg. Het was ook niet zulk heel mooi weer dus hij liep te bibberen van de kou. Lekker  aangekleed en even gechilled in de kamer. En toen was het tijd voor papa en mama  om te chillen (nee niet in onze blote billen ;-) en zijn we (eindelijk) een wijntje gaan drinken in de lobby van het hotel. Errug lekker, en dat mag ook wel voor 8.50 euro per stuk !! Voor dat bedrag hebben we ’s avonds met z’n 3en gegeten…………..! Morgen zoeken we het restaurant waar het happy hour is ;-)
Tenslotte, ter afsluiting van deze dag en van dit verslag; het bedritueel. Zoals ook wel verwacht heeft het vanavond wat langer geduurd voordat Rewat ging slapen. Het zijn natuurlijk weer allemaal nieuwe indrukken. Een nieuwe omgeving, nieuwe kamer, lange taxirit, wezen zwemmen, het stadje in om te eten (ipv aanschuiven aan de keukentafel bij mw Pramote). Maar na een uur is het ons weer gelukt………… hij slaapt !!
Morgen hopelijk veel zon en lekker veel zwemmen.
Welterusten
PS1: Tante Greet, bedankt voor de mooie rugzak, ik neem m overal mee naartoe
PS2: Gio, morgen gaat papa mij leren voetballen.

1 opmerking: