zaterdag 19 maart 2011

zaterdag, de 3e dag samen

Gisteren ging redelijk goed. Rewat heeft wel een  paar keer een paniek aanval gehad. We wilden gaan eten in een winkelcentrum maar dat waren wat teveel indrukken waarschijnlijk want hij krijsde heel de boel bij elkaar. En ook ’s avonds bij het eten had hij er geen zin in. Dan word hij heel boos en gaat op de grond  zitten en soms zelfs slaan. We hebben hem maar gewoon met rust gelaten en zijn zelf gaan eten. En ja hoor, toen kwam hij zelf naar de tafel en pakte zijn lepel om te eten.
En ’s avonds met naar bed gaan was het natuurlijk ook weer even paniek. Uiteraard logisch, hij zal echt wel heimwee hebben en zijn “oude” huis  en pleegouders missen. We hebben hem toen wat afgeleid met de filmpjes die we gemaakt hadden van hem. Heel langzaam werd hij wat rustiger. We hebben toen ook niet meer gezegd dat hij moet slapen maar hebben zelf pyama aangedaan en bij hem gaan liggen. Boekje erbij en rustige muziek en het werkte !! Hij gaat op zijn buik liggen met zijn billen omhoog, heel grappig gezicht en dan valt hij in slaap. Weer heel de nacht doorgeslapen tot 7u.  Wat een fantastisch mooi gezicht om zo’n klein manneke heerlijk rustig te zien liggen, wat een rijkdom !! We raakten niet uitgekeken.
Wat hij ook helemaal fantastisch vindt is in bad. Hij raakt helemaal door het dolle heen, rugkrol, borstkrol, spetteren als een gek, de hele badkamer is doorweekt maar Rewat schatert het uit van het lachen. Geweldig om te zien en te horen.
Vandaag zijn we naar de bekendste tempel van Phitsanoluk geweest om, zoals de boeddhistische taaien doen, een bloem te offeren en een wierookje te branden. Om Thailand en zijn pleegouders te bedanken dat wij voor dit kleine wonder mogen zorgen. Het was heel indrukwekkend en zeker voor Rewat.  Met de tuktuk terug wat weer één groot feest was.
Nu lekker even chillen in de hotelkamer en frietjes eten. Dat blijkt hij dus ook lekker te vinden.
En met zijn autootjes spelen om die tegen elkaar te laten botsen is ook één groot feest.
So far so good, het is nu 1u en nog steeds gaat het goed. Elke dag een klein stapje verder.
Even kijken of ik de foto's erop krijg. In de tussentijd steelt Rewat de show met zijn autootjes in de lobby. Hij heeft net vrienden gemaakt met de belboy van het hotel ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten