maandag 28 maart 2011

Maandag, helaas geen zon vandaag

Toen we vanmorgen wakker werden (ja ja, vaste tijd om 7.00u) toen had het geregend en het zag er zwaar bewolkt uit. Dat wordt geen zwembad vandaag ;-( Dan maar weer shoppen ;-)
Na het ontbijt gelijk door naar het winkelcentrum. Zijn we gewoon te vroeg !! Ze gaan pas  om 10.30u open en wij staan daar al om 10.15u op de stoep. Dat hebben we ook nog nooit meegemaakt, voor openingstijd al voor de deur staan. Stoere gympen voor Rewat gekocht en een leuk tennissetje voor mama.
Het was weer een leerzame dag vandaag. Omdat het gisteren zo goed ging, hebben we misschien onbewust toch al iets te grote stappen willen zetten. Na al dat rijst eten hadden we zin in iets anders en we hadden bedacht vanmiddag een pizzaatje te gaan eten. Nou, daar dacht Rewat toch heel anders over. Normaal gesproken eet hij alles of proeft het in ieder geval, maar dit was weer een nieuw restaurant en  pizza……………. Dat zal hij nog nooit eerder hebben gezien of geproefd. Dus tijd om lekker obstinaat te worden en met de stoel te gaan schuiven, en op de grond te gaan zitten en lekker hard te gaan gillen……… Jammer hoor, want wij vonden de pizza erg lekker. Heel verrassend ook, als je bedenkt dat je in Thailand bent. Dus toen maar snel terug naar het hotel. En toen had Rewat natuurlijk honger dus die wilde lekkere snoepjes.  Ja dag, niet eten is ook niet snoepen ….. Dat betekende weer drama………Huilen, gillen en niet meer rustig te krijgen gewoon. Enfin, uiteindelijk na een half uur was iedereen weer bedaard. Toen wij er nog eens goed over hadden nagedacht en de situatie nog eens hadden teruggehaald, kwamen we tot de conclusie dat we misschien toch al teveel wilden. En eerst shoppen, toen pizza en dan ook nog eens opvoedkundig bezig zijn door snoepjes te weigeren. Weet je wat, eet jij lekker die zak met snoepjes leeg !! Dat opvoeden komt thuis wel. Voorlopig rijst en evt. frietjes voor Rewat. En dat eet hij gelukkig erg goed. Soms wel 2 borden vol. Dus laten we het onszelf vooral niet te moeilijk maken in deze begin periode van onze tijd samen. Het is tenslotte nog geen 2 weken.
Oké, ook weer een mooi leermoment voor ons. Gelukkig kunnen we er samen goed over praten en elkaar ondersteunen als Rewat uit z’n dak gaat. De rest van de dag is het super gezellig geweest. We zijn naar het strand gegaan want Sam had Gio beloofd om Rewat voetballen te leren. Nou Gio, het gaat m al redelijk goed af, maar jij kunt hem vast nog wel wat truckjes leren. Kijk maar:

Alle goeie voetballers zijn linksbenig !!

Ik schreef gisteren al dat onze kanjer nu al meertalig is. Nou, vandaag lijkt hij wel een Belg !! Heel de dag zegt hij nu: "A mai". Volgens mij betekend het iets van "nog een keer" dus dat hebben we  hem nu geleerd te zeggen. Kijk maar en luister vooral naar een gezellig moment op een winderig strand van vanmiddag.


 
Het is voor ons nu tijd om te gaan slapen. Morgenochtend staat ons manneke vast weer om 7.00u op ons bed te springen. Welterusten en tot morgen.
liefs van mama Corola en haar mannen

5 opmerkingen:

  1. Oh, wat is het toch een schatje!! Ik lig helemaal in een deuk als hij moet lachen!! Wat een leuke filmpjes zeg! Ook zonder zon lijkt hij zich prima te vermaken. Wel een hele coole zwembril hoor! Staat hem fantastisch! Een dagje zonders zon is voor jouw neus ook wel even goed. Kan die even bijkomen! En papa, geef hem maar op hoor, bij de kleintjes van Feijenoord! Ik zie een geweldige voetballer in spé! Haha! Hebben jullie nog wel genoeg kofferruimte om alle geshopte spullen mee terug te nemen!! Anders moeten jullie het maar aantrekken, dan kan het ook mee. Jullie als michelin-figuren. Grappige thuiskomst lijkt me dat! Wat ontzettend fijn dat jullie nu al zo'n goede dag hebben meegemaakt met Rewat! Maar wat je zegt, kleine stapjes, dat gaat het beste. Nou, geniet van elkaar en Hua Hin! Hele dikke kus van tante Mar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Even kijken naar mijn nieuwe neef! Wat ziet hij er lief uit! En de filmpjes zijn grappig!
    Groeten van Niels.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh wat een geweldige filmpjes!
    Vooral het 'nog een keer' filmpje is echt zooo grappig! We moesten erg om Rewat lachen.

    Geniet van elkaar!

    Dikke kus
    Arjan, Nancy & Liz

    BeantwoordenVerwijderen
  4. He family, erg leuk om jullie filmpjes te zien! En Rewat heeft een leuke lach...en het voetballen zit er ook in..linksbenig zo te zien..Geniet van alle jullie mooie momenten met elkaar! Hopelijk ook weer in mooi weer en dus in het badje of bij de bar...Gr Cees

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Sharine, Eric, Shakari, Raisha en Shayric29 maart 2011 om 17:01

    Hoi buren, alles gaat goed zo te lezen! Rewat is lekker pittig! Wat een leuke foto"s en filmpjes.
    Jullie hebben het naar je zin met jullie zoon Rewat.
    Geniet samen van elkaar, en wie weet dat als jullie thuis komen over een paar dagen dat de zon nog steeds schijnt hier in Nederland!
    Veel Plezier
    Groetjes Sharine,Eric, Shakari,Raisha en Shayric

    BeantwoordenVerwijderen